Videospeler inladen...

Steden kreunen onder de hitte: Wat kunnen ze eraan doen?

Het is officieel de warmste dag in ons land sinds de start van de metingen. 40,7 graden werd er deze namiddag opgetekend. In steden kan de temperatuur vaak nog hoger oplopen door het zogenaamde hitte-eilandeffect, met soms verschillen tot 10 graden in vergelijking met landelijkere gebieden. Wat doen steden eraan?

Met meer warme zomers op komst zijn steden verplicht op zoek te gaan naar oplossingen. Inzetten op groene daken, het aanplanten van bomen en parken is volgens experts de remedie. Doen steden dat genoeg? "Terzake" ging een kijkje nemen in Brussel en Parijs. 

Bekijk hieronder de reportage van "Terzake":

Videospeler inladen...

Vlaams minister van omgeving, natuur en landbouw Koen Van den Heuvel (CD&V) legt in "Terzake" uit wat Vlaanderen doet om de hitte uit de steden te houden:

Videospeler inladen...

Meest gelezen