(archieffoto)
Radio 2 West-Vlaanderen

Vrouw (32) sterft na ongeval met parapente in Diksmuide

Een vrouw van 32 uit Ieper is woensdagavond gestorven na een ongeval met haar parapente in Diksmuide. De vrouw was een testvlucht aan het maken, maar plots ging het mis. Ze kreeg het toestel niet meer onder controle en stortte neer.

Het ongeval gebeurde rond 20.30 uur 's avonds. Toen de vrouw boven de Ramboutstraat vloog, ging het plots allemaal verkeerd. Ze verloor waarschijnlijk het bewustzijn door de hitte, ging aan het tollen en stortte naar beneden. "De vrouw is neergestort aan de rand van een veld in het struikgewas", zegt de korpschef van politiezone Polder, Johan Geeraert. "Over de precieze omstandigheden kunnen we weinig zeggen. We weten dat het toestel op een of andere manier in de problemen is gekomen, grote draaibewegingen is beginnen maken en dan naar beneden gekomen is. De ware toedracht moet nu blijken uit het onderzoek."

Ooggetuigen

De man en de vader van de vrouw waren op het moment van het ongeval ook aan het vliegen in een parapente. Zij zagen alles gebeuren. Op de begane grond waren er ook twee getuigen. Een van hen is een tandarts, die meteen de reanimatie toepaste in afwachting van de mug-arts. Niemand kon de vrouw nog helpen.

Veel ervaring

Het slachtoffer en haar man zijn ervaren parapentevliegers. De Air Accident Investigation gaat vandaag ter plaatse om de crash te onderzoeken.

Meest gelezen