Zonnepanelen vatten vuur in Diest: brand in vleesbedrijf

In vleesverwerkingsbedrijf Buvens in Diest is de installatie van de zonnepanelen op het dak in brand gevlogen. Vermoedelijk is de extreme hitte de oorzaak.

"We waren net aan het lunchen toen we in de refter een kletterend geluid hoorden. Toen we gingen kijken, zagen we dat één van de elektriciteitskasten van onze zonnepanelen in brand was gevlogen", vertelt Danny Wendrickx van Buvens. Een 15-tal medewerkers werd meteen geëvacueerd. "Ik heb zelf eerst geprobeerd om het vuur te blussen, terwijl een collega de brandweer verwittigde." Die kwam ter plaatse en controleert welke kabels oververhit zijn geraakt. "Er zijn geen producten beschadigd en er raakte niemand gewond. De leveringen voor verschillende warenhuizen hebben een uurtje vertraging opgelopen, maar we kunnen gewoon blijven werken", aldus Wendrickx.

Meest gelezen