Onderzoeksrechters in Vlinderpaleis kreunen onder de hitte: "Ondraaglijk warm binnen"

In het Vlinderpaleis in Antwerpen kreunen de onderzoeksrechters onder de hitte. In de burelen loopt de temperatuur op tot dertig graden, en dat is niet meer werkbaar, vindt onderzoeksrechter Karel Van Cauwenberghe.

"Als het buiten warmer wordt dan 25 graden, wordt het in de vleugel van de onderzoeksrechters bijzonder moeilijk om zaken af te werken", klaagt Karel Van Cauwenberghe aan. Zeker met de hitte van de afgelopen dagen was het ondraaglijk warm binnen. "De gevolgen zijn dat een collega ziek geworden is door de warmte. Vanmiddag is de server uitgevallen, nadat de airco was uitgevallen en de server dus oververhit raakte. Daardoor heeft de raadkamer een uur stilgelegen, en kon mijn collega de voorleidingen niet afwerken."

Regie der Gebouwen

Dat het Vlinderpaleis niet opgewassen is tegen de warmte is een structureel probleem. "Dat hebben we al bij herhaling aangekaart", zegt de onderzoeksrechter. "Het probleem stelt zich elk jaar in de zomer. Het gebouw is amper 13 jaar oud, maar het moet een heel moeilijk probleem zijn, want het raakt maar niet opgelost." 

De Regie der Gebouwen, dat verantwoordelijk is voor het Vlinderpaleis, laat weten de situatie te bekijken. 

Meest gelezen