Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Europese alarmdrempel voor ozonconcentratie overschreden in Aarschot

De Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu (Ircel) heeft gewaarschuwd dat er een bijzonder hoge ozonconcentratie is in het centrum en het noordoosten van het land. In Aarschot is de Europese alarmdrempel van 240 µg/m³ om 16 uur overschreden te Aarschot (242 µg/m³). "Zware inspanningen in de buitenlucht worden afgeraden", meldt Ircel.

Voor het eerst in vier jaar tijd is de Europese alarmdrempel voor ozonconcentratie in ons land overschreden. Ircel meldt dat er een ozonconcentratie van 242 µg/m³ gemeten is in Aarschot. De alarmdrempel is 240 µg/m³.

"Vanmiddag om 16 uur werd in Aarschot de alarmdrempel van 240 µg/m³ overschreden. Wanneer de alarmdrempel wordt overschreden, raden we iedereen aan om geen zware inspanningen te doen in de buitenlucht. Overschrijdingen van de alarmdrempel komen niet vaak voor. De laatste keer dat de alarmdrempel werd overschreden, was in juli 2015", zegt Frans Fierens van Ircel.

Meest gelezen