Videospeler inladen...

Heel wat schade in Halle na korte maar hevige storm

In Halle heeft het gisterenavond kort maar hevig gestormd. De schade is groot. De brandweer kreeg meer dan 70 oproepen binnen voor omgewaaide bomen, zonnepanelen en beschadigde daken.

"Eigenlijk hadden we alleen maar regenbuien verwacht" zegt schepen Johan Servé. "Maar om 20 uur 's avonds kregen we de eerste meldingen binnen van een heuse windhoos die vooral het centrum heeft getroffen en de buurt rond het Windmoleken en Stroppen. Zonnepanelen vlogen weg, het zeil rond het historisch stadhuis is losgekomen. En ook bomen en takken werden losgerukt." De brandweer kreeg in totaal 78 oproepen binnen. Dertien ploegen waren tot diep in de nacht aan het werk. 

Foto's nemen

Het gemeentebestuur van Halle zit straks samen om de schade in kaart te brengen, en alles zo snel mogelijk op te ruimen. "Voor de gedupeerden zelf is het belangrijk om foto's te nemen van de schade, en dit zo snel mogelijk aan de verzekering te melden."

Parasol

Zelf is de schepen gespaard gebleven. "Ik heb mijn parasols snel binnen gezet en heb gelukkig geen schade. Vandaag hoop ik dat het een verfrissende dag wordt, zonder wateroverlast, want dat gebeurt al eens in Halle."

Herbekijk hieronder de reportage in "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen