Overstekende ganzen veroorzaken onveilige verkeerssituatie in Grimbergen

Het gemeentebestuur van Grimbergen neemt maatregelen tegen overstekende ganzen op de Willemsbrug tussen Grimbergen en Vilvoorde. Die willen niet wijken voor aankomende auto's en vormen daarom een gevaar voor aankomende auto's en fietsers.

Tamme ganzen

De ganzen trekken zich weinig aan van het aankomend verkeer. De tamme dieren liggen vaak ongegeneerd in het midden van de weg te slapen of steken te pas en te onpas de weg over.  Af en toe moeten fietsers of bestuurders onverwacht uitwijken voor de ganzen. Na een klacht grijpt de gemeente nu in.

Wegje afgesloten

"Het is best een leuk zicht, maar de veiligheid heeft voorrang", aldus waarnemend burgemeester Philip Roosen (N-VA). "Daarom hebben we de plek waar de ganzen uit het water komen, afgesloten. Hopelijk biedt deze maatregel soelaas. Mocht dit binnen een week niet het geval zijn, dan zullen we bekijken welke bijkomende maatregelen we nog kunnen nemen", besluit Roosen.

Meest gelezen