Jeroen Meus wordt ambassadeur van de 100km-run van Kom op tegen Kanker

Op zondag 22 maart 2020 is er de derde editie van de 100km-run voor Kom op tegen Kanker. Het beproefde recept van vier lopers die samen 100 kilometer lopen ten voordele van kankeronderzoek blijft behouden. Chefkok Jeroen Meus schaart zich achter het initiatief als ambassadeur. Dat vertelde hij in "Plage préférée" op Radio 2.

"Ik sport heel graag, ik loop heel graag, ik word peter van de 100 km voor Kom op tegen Kanker volgend jaar", vertelde Jeroen aan Kim Debrie. Hij kent de ziekte helaas ook van erg dichtbij, want zijn broer levert momenteel een strijd tegen kanker.

Jeroen zal een BV-team van drie lopers samenstellen, die samen met hem de 100 kilometer zullen lopen. Ook nieuw is dat het loopevenement in 2020 in Knokke-Heist plaatsvindt. 

In 2018 zamelden 213 teams samen 532.500 euro in. In 2019 kwamen er 581 teams aan de start die meer dan 1.452.500 euro inzamelden. De netto-opbrengst van de 100km-run gaat naar klinisch onderzoek dat een rechtstreeks effect heeft op de overlevingskansen of de levenskwaliteit van de patiënt en waarvoor er onvoldoende interesse is bij de industrie.

Schrijf je in

De inschrijvingen zijn alvast geopend, je kan je registeren via de website van 100km-run.

Meest gelezen