Videospeler inladen...

Russische adelaar met golfstokken duikt op in het presidentiële logo van Donald Trump

Tijdens een toespraak van de Amerikaanse president Donald Trump voor een groep conservatieve studenten ging er blijkbaar iets mis met het presidentiële logo dat achter hem geprojecteerd werd. Dat vertoonde opvallende gelijkenissen met het zegel van de Russische Federatie, zij het dan met wat franjes.

President Trump was te gast bij de conservatieve groep Turning Point USA en werd daar minutenlang toegejuicht door jonge aanhangers. Hij bleek erg in zijn nopjes over de toewijding. 

Velen in het publiek zullen het misschien niet opgemerkt hebben, maar toen het "seal of the President of the United States" groots op de muur achter Trump geprojecteerd werd, ging er blijkbaar "iets fout".  (Lees verder onder de foto).

Zo ziet het logo van de Amerikaanse president er echt uit.

In plaats van pijlen in de rechterpoot bleek de presidentiële adelaar golfclubs vast te hebben, een geliefde sport van president Trump. Erger nog: bij nader inzien leek de geprojecteerde adelaar verdacht veel op het officiële zegel van de Russische Federatie met twee koppen en meer gekromde vleugels. Ook het logo "E pluribus unum" (Latijn voor "uit velen een", de officiële baseline van de VS) werd vervangen door "45 es un titere" of Spaans voor "45 is een handpop". 45 refereert aan Trump als de 45e president van de Verenigde Staten. (Lees verder onder de foto).

De vlag van de Russische Federatie met de tweekoppige adelaar. Foto: wixmp.

Het "onofficiële zegel" van de president is al enkele jaren oud, maar hoe het in de projectielijn van de conservatieve club is geraakt, is nog niet duidelijk. Wel is een medewerker van de organisatie ontslagen. Het is niet duidelijk of president Trump het zegel zelf gezien heeft, want hij stond natuurlijk naar het publiek gericht.

Bekijk hieronder president Trump bij het foute presidentiële zegel:

Videospeler inladen...

Meest gelezen