Videospeler inladen...

Spectaculaire goudroof op luchthaven São Paulo: 750 kilo buitgemaakt

Bij een overval op een terminal van de luchthaven van São Paulo in Brazilië hebben acht nep-agenten 750 kg goud en edelmetalen buitgemaakt.

Verkleed als politieagenten, in twee politievoertuigen, drongen de overvallers een cargoterminal binnen op Guarulhos, de drukste luchthaven van Zuid-Amerika. Minstens een van de overvallers was gewapend. Terwijl twee gijzelaars onder schot gehouden werden, moest personeel van de luchthaven het goud overladen in de politievoertuigen. De wagens werden later teruggevonden op 20 kilometer van de luchthaven.

Bij de overval vielen geen gewonden en er werd geen schot gelost, zeggen de luchthavenautoriteiten. Het vliegverkeer op de luchthaven heeft geen hinder ondervonden. Het goud was bestemd voor New York en Zurich, en heeft een waarde van 40 miljoen dollar.

Een politieofficier zegt dat een medewerker van de luchthaven en acht van zijn familieleden (van wie vier minderjarig) twaalf uur gekidnapt bleven. Zij worden zo snel mogelijk ondervraagd. De politie heeft nog geen spoor naar de buit.

Bekijk hieronder omgevingsbeelden van de luchthaventerminal waar de roof werd gepleegd, en van het sporenonderzoek op de plaats waar de vluchtwagens van de overvallers zijn teruggevonden:

Videospeler inladen...

Meest gelezen