Wildzwemmers beboet op Papendaalheide in Zutendaal

Politie Carma heeft 33 wildzwemmers betrapt en beboet aan Papendaalheide in Zutendaal. Dat is een recreatiegebied, met ook een duik- en een visplas, maar zwemmen is er verboden.

Papendaal Heide is een recreatiegebied dat vier jaar geleden door de gemeente is opengesteld voor het publiek. Er kan gewandeld worden en onder bepaalde voorwaarden ook gedoken en gevist.

Maar zwemmen in de vis- of duikplas is verboden, zegt burgemeester Ann Schrijvers van Zutendaal. "Bij die warme temperaturen zijn er mensen die verkoeling zoeken in de duik- of visplas, maar het is absoluut verboden om daar te zwemmen, omdat het er gevaarlijk is: er zijn koude onderstromen."

Ook GAS-boetes voor foutparkeren en zwerfvuil

 

Er zijn ook GAS-boetes uitgeschreven voor foutparkeren en het achterlaten van zwerfvuil. "Ook dat gaat hand in hand met het wildzwemmen", zegt de burgemeester, "en ook daar ziet de politie streng op toe, en we hebben ook een camera geplaatst."

Meest gelezen