Archiefbeeld ter illustratie.
Flip Franssen

Druk vakantieweekend op Europese wegen: heel wat files in verschillende landen

Het wordt een druk vakantieweekend op de Europese wegen. Onder meer op de Autoroute du Soleil (A7) in Frankrijk verlies je nu al tijd. Ook in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk zijn er files. Dat meldt mobiliteitsorganisatie VAB.

In Frankrijk is dit weekend de voorbode van de eerste zwarte zaterdag volgende week. Het is  al de hele voormiddag druk op de 'Autoroute du Soleil' in de Rhônevallei in Frankrijk (A7). Wie via Luxemburg en Lyon naar Spanje rijdt, verliest 3 uur en 45 minuten. 

Autobestuurders die over Rijsel, Parijs en Bordeaux naar Spanje afreizen, verliezen 3 uur en 55 minuten.

In Duitsland beginnen de zuidelijke deelstaten Baden-Württemberg en Beieren aan de schoolvakantie. Vakantiegangers richting Denemarken moeten op dit moment rekening houden met het grootste tijdverlies.  Zij verliezen er anderhalf uur op de A7 Hamburg-Flensburg. 

Daarnaast verlies je met de auto 50 minuten tussen Frankfurt en Würzburg en 45 minuten op de A8 tussen Karlsruhe en Ulm. Voorts is er een halfuur verliestijd op de A8 richting Oostenrijk van Rosenheim (voorbij München) tot Salzburg.

De wachttijd voor de Gotthardtunnel in Zwitserland richting Italië bedraagt vanmorgen al 1 uur en 20 minuten

In Oostenrijk verliezen autobestuurders door meerdere files op de A10 Salzburg - Villach in totaal 45 minuten. Wie verder doorrijdt richting Slovenië moet voor de Karawankentunnel anderhalf uur aanschuiven.

De wachttijd voor de Gotthardtunnel in Zwitserland richting Italië bedraagt vanmorgen al 1 uur en 20 minuten. Aan de grens bij Chiasso dient daar nog eens 15 minuten bijgerekend.

Meest gelezen