Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Opnieuw betoging in Hongkong, politie zet traangas in

In Hongkong zijn opnieuw duizenden mensen op straat gekomen om te betogen, hoewel de demonstratie verboden is. Het protest richt zich opnieuw tegen het omstreden wetsvoorstel om de uitleveringspolitiek van het autonome Chinese gebied Hongkong aan te passen volgens de wensen van Peking.

Bij nieuw protest in Hongkong, een autonoom gebied van China, heeft de politie traangas gebruikt om de betogers uiteen te drijven. De manifestatie van vandaag is een antwoord op het geweld van vorige week, toen werden vreedzame betogers aangevallen in een metrostation. Daarbij raakten volgens het persagentschap Reuters zeker 45 mensen gewond.

Bij de verboden betoging vandaag gooiden manifestanten stenen en flessen naar de agenten. Volgens de betogers heeft de politie hen vorige week niet voldoende beschermd toen ze werden aangevallen. De politie heeft ondertussen traangas ingezet om de betogers uiteen te drijven.

"De politie heeft ons in de steek gelaten", zegt een manifestant aan het persagentschap Reuters. Volgens een andere betoger werkt de politie samen met de lokale maffiabendes, die mogelijk achter het geweld van vorige week zitten: "De politie gebruikt geweld tegen de inwoners van Hongkong, we zijn nu heel bang voor onze eigen veiligheid".

Videospeler inladen...
Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.
Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Meest gelezen