Videospeler inladen...

Emotionele Oscar And The Wolf draagt Tomorrowlandshow op aan pas overleden neef: "Andrik, deze is voor u, jongen"

Het optreden van Oscar And The Wolf op Tomorrowland is een emotionele ode geworden aan de neef van zanger Max Colombie. Die liet halfweg de show weten dat hij recent "zijn beste vriend is verloren". Colombie heeft het zelden over zijn privéleven, maar kon zijn tranen op het podium nauwelijks bedwingen. Daarom werd zijn concert een expliciete ode aan zijn neef Andrik, die afgelopen donderdag om het leven kwam bij een verkeersongeval op de A12.

Colombie speelt zijn tweede Tomorrowlandshow van dit jaar, ook vorige week tekende hij present op het dancefestival. Vandaag mag hij de programmatie bepalen van zijn eigen podium. Maar wie naar het Lotus-podium is afgezakt, ziet geen Oscar And The Wolf in zijn normale doen.

Max Colombie staat opvallend sober en volledig in het zwart gekleed op het podium. Inclusief petje, maar met weinig bling-bling. Een glittersluier verbergt zijn gezicht. Vrolijk en energiek over het podium dartelen is er niet bij. In de eerste helft van de show verlaat hij tussen de nummers zelfs twee keer het podium.

Dank jullie voor de steun, en het spijt me heel erg dat ik niet kan zingen op de manier dat ik het zou willen

Tijdens de eerste nummers draait Colombie zich vaak met de rug naar het publiek, om zo ongemerkt mogelijk de tranen uit zijn ogen te wrijven. Pas halfweg de set na "Princes" en "Strange entity" schept de zanger klaarheid. "Het spijt me zo, maar jullie weten waarschijnlijk niet wat er gaande is", zo steekt hij van wal. 

"Twee dagen geleden is mijn neef, mijn beste vriend, overleden. Als hij naar een van mijn concerten kwam, dan moest hij altijd huilen. Daarom speel ik deze show vanavond, voor hem. Dank jullie voor de steun, en het spijt me heel erg dat ik niet kan zingen op de manier dat ik het zou willen", aldus Colombie. "Andrik, deze is voor u, jongen", zo besluit hij in het Nederlands.

Na deze korte speech haalt hij zichtbaar opgelucht adem en speelt Colombie de rest van het concert met meer energie, en af en toe een glimlach op het gezicht. Hij maant het publiek aan om zich vooral te amuseren. En dat gebeurt ook, met veel applaus en hartjes die gevormd worden in de lucht, ondanks de regen die een uur lang met bakken uit de hemel valt.

Bekijk hieronder in de integrale video van het concert vanaf minuut 41 de boodschap van Max Colombie over zijn neef: 

Colombie vertelt zelden of nooit iets over zijn privéleven. De voorbije dagen heeft hij op sociale media enkele familiefoto's gepost, en een boodschap die verwijst naar een sterfgeval. Ook daar laat hij verstaan dat zijn optreden op Tomorrowland een ode wordt aan de jongeman die recent overleden is.

Bekijk hier een fragment uit "Breathing", een nummer dat Colombie kort na zijn speech heeft gespeeld:

Videospeler inladen...

Meest gelezen