Dit shot uit" The Lion King" is wél geanimeerd.

Regisseur "The lion king" onthult: er zit welgeteld één echt shot in de film

De remake van "The lion king", die nu in de zalen speelt, is een knap staaltje computeranimatie. Maar, zo heeft regisseur Jon Favreau onthuld, niet elk beeld in de film komt recht uit een computer. Exact 1 shot is het resultaat van klassiek camerawerk.

Jon Favreau vertelt op Twitter en Instagram dat de remake van de kleine 2 uur durende Disneyklassieker "The lion king" precies 1.490 shots telt, die zo goed als allemaal gecreëerd zijn door computeranimatiespecialisten. "Maar ik heb er 1 enkel shot ingesmokkeld dat we echt gefotografeerd hebben in Afrika, gewoon om te zien of iemand het zou opmerken."

Het gaat om een weids beeld van de Afrikaanse savanne, met de opkomende zon in de achtergrond. "Het is het eerste shot van de film, waarmee "The circle of life" start", geeft Favreau nog mee.

De remake van "The lion king" is in elk geval een enorme hit. Tijdens het openingsweekend in de Verenigde Staten bracht de film al meer dan 190 miljoen dollar op. Dat is het beste debuut ooit in de maand juli en het is het beste resultaat voor een remake van een Disney-klassieker. 

Meest gelezen