Twee doden en zeker 11 gewonden nadat balkon in Zuid-Koreaanse nachtclub instort

In een nachtclub in het Zuid-Koreaanse Gwangju zijn twee Zuid-Koreanen omgekomen toen een balkon instortte. Minstens elf mensen raakten gewond, onder wie ook negen atleten die aan het WK zwemmen deelnemen.

De autoriteiten vermoeden dat het balkon in de nachtclub, die vlakbij het atletendorp van het WK zwemmen ligt, het begaf onder het gewicht, bericht het nieuwsagentschap Yonhap. Twee mensen overleefden het ongeval niet.

Ook verschillende atleten raakten gewond. Het zou het gaan om vier Amerikanen, twee Nieuw-Zeelanders, een Nederlander, een Italiaan en een Braziliaan. Behalve die laatste allemaal waterpolospelers. Dat melden lokale media. Ze zijn er niet erg aan toe. 

De Internationale Zwemfederatie (FINA) verklaart het incident "sterk te betreuren" en de situatie "zorgvuldig te monitoren". Indien nodig zullen maatregelen worden genomen om het welzijn te verzekeren en om bijstand te bieden, luidt het.

Meest gelezen