AFP or licensors

65 doden na nieuwe aanval van Boko Haram in noordoosten van Nigeria

Bij een aanval van de moslimrebellen van Boko Haram in het noordoosten van Nigeria zijn minstens 65 doden en 10 gewonden gevallen. Dat hebben de lokale autoriteiten in de deelstaat Borno bekendgemaakt. Eerder was er sprake van 23 doden. 

De slachtoffers behoorden tot een groep mannen die terugkeerden van een begrafenisplechtigheid, een kleine 100 kilometer van de regionale hoofdstad Maiduguri.

Het noordoosten van Nigeria wordt al jaren verteerd door geweld. De radicale rebellengroep Boko Haram voert aanvallen uit tegen dorpen. De voorraden van de bewoners worden geplunderd, huizen worden in brand gestoken en soms worden ook dorpelingen ontvoerd. Het Nigeriaanse leger, dat zich vaak ook schuldig maakt aan nodeloos geweld, blijkt geen vat te krijgen op de toestand.

Vorige donderdag nog werd in Borno een vluchtelingenkamp aangevallen door leden van Boko Haram. Twee mensen werden gedood en de voedselvoorraad werd geplunderd. Vervolgens vielen de rebellen de militaire basis naast het kamp binnen.

Op tien jaar tijd heeft het conflict in het noordoosten van Nigeria meer dan 27.000 mensenlevens geëist. Meer dan 2 miljoen mensen zijn op de vlucht geslagen.

Meest gelezen