Still uit de film "Into the wild" (2007).

Jonge vrouw komt om het leven bij poging de beroemde "Bus 142" uit het boek en de film "Into the wild" te bereiken

Op het Stampede Trail in Alaska is een vrouw van 24 uit Wit-Rusland omgekomen. Dat melden Amerikaanse media. Ze probeerde het beroemde buswrak "Fairbanks Bus 142" te bereiken, dat wereldwijde bekendheid kreeg dankzij het boek en de film "Into the wild". 

Veramika Maikamava en haar echtgenoot Piotr Markielau waren op het Stampede Trail op weg naar het wrak van Fairbanks Bus 142 toen ze bij het oversteken van de Teklanika-rivier verrast werden door het hoge en wilde water. Maikava werd meegesleurd en kon pas 20 à 30 meter verderop uit het water getrokken worden door haar man. Hulp kon niet meer baten. 

Het is niet het eerste voorval op het Stampede Trail. In 2010 verdronk een Zwitserse wandelaar in de Teklanika-rivier en elk jaar moeten verschillende mensen gered worden op weg naar Bus 142

Bekend van "Into the wild"

Het buswrak is al jaren een gedroomde avontuurlijke bestemming voor heel wat trekkers in Alaska. Het werd beroemd dankzij het waargebeurde verhaal in het boek "Into the wild" van Jon Krakauer uit 1996 en kreeg nog veel meer faam na de gelijknamige film in 2007. 

Ook in 2010 verdronk een Zwitserse wandelaar in de Teklanika-rivier

Het boek en de film beschrijven hoe de twintiger Chris McCandless in 1992, kort na zijn studies, besluit om in de wilde natuur van Alaska te gaan leven. Na wat liften belandt McCandless op het Stampede Trail in Alaska. Hij bereikt na een tijdje de achtergelaten mijnwerkersbus, waar hij meer dan 100 dagen verblijft en overleeft op een beetje rijst, planten en klein wild. 

Wanneer hij uiteindelijk terug naar huis wil, geraakt hij niet meer over de wilde Teklanika-rivier. Erg verzwakt door een tekort aan voedsel, sterft hij er zowat een maand later. Pas enkele weken nadien wordt hij gevonden door jagers.

McCandless' ervaringen in die maanden zijn nadien door Krakauer gereconstrueerd aan de hand van zijn dagboekaantekeningen.

Herbekijk hier de trailer van "Into the wild":

Ook Tom Waes waagde trouwens voor het programma "Reizen Waes" een paar jaar geleden de tocht naar "Bus 142".

Bekijk hier een kort fragment uit die aflevering:

Meest gelezen