Videospeler inladen...

Ultraloopster getroffen door bliksem: drie doden in drie Italiaanse regio's door noodweer

Bij noodweer in Italië zijn drie mensen omgekomen. Een Noorse atlete stierf toen ze tijdens een loopwedstrijd getroffen werd door de bliksem, terwijl in de buurt van Rome een jonge vrouw in haar auto werd weggeslingerd door een tornado.

De doortocht van een koufront gaat in verschillende Italiaanse regio's gepaard met hevige regens, onweer en rukwinden. 

In het noorden van Italië, in de zuidelijke Alpen, stierf een atlete tijdens een ultrarace in de bergen, "de Südtirol Ultra Skyrace". De 45-jarige vrouw werd getroffen door de bliksem op ruim 2.100 meter hoogte bij het Kratzbergermeer (San Pancrazio). De organisatie had de race nochtans stilgelegd, maar een bepaalde groep was onderweg en kon niet meteen bereikt worden. Het was in die groep dat de vrouw zich bevond. 

In Arezzo, meer naar het zuiden, stierf een man toen hij werd meegesleurd in een modderstroom.  De 72-jarige  was gisteren als vermist opgegeven.  

In Focene, een kuststadje in de buurt van Rome, stierf een jonge vrouw in haar auto toen die werd weggeslingerd door een krachtige windhoos. Het 27-jarige slachtoffer probeerde nog beschutting te zoeken in een tankstation, maar tevergeefs. In de gemeente Fiumicino, bij de hoofdstad Rome, hield die tornado - die in het holst van de nacht doorkwam - trouwens lelijk huis (foto's). De burgemeester van Fiumicino, Esterino Montino, had het over een "oorlogszone". Er werden ongeveer 20 huizen geraakt en verschillende auto's, overal was puin te zien. 

Bekijk hieronder de video met ruwe beelden van het noodweer:

Videospeler inladen...

Meest gelezen