Disney

Russi Taylor, de stem van Minnie Mouse en Martin uit "The Simpsons", is overleden

De beroemde Amerikaanse stemactrice Russi Taylor is overleden. Dat heeft The Walt Disney Company laten weten. Taylor was meer dan 30 jaar lang de stem van Minnie Mouse en van tal van andere beroemde tekenfilmpersonages. Ze is 75 jaar geworden.

"Minnie Mouse is haar stem kwijt", stelt Disney-CEO Bob Iger in een ode aan de vrijdag overleden stemactrice Russi Taylor (75). Taylor gaf Minnie Mouse, het vriendinnetje van de beroemde tekenfilmmuis Mickey, sinds 1986 een stem in tal van films en tv-series. Haar laatste opdracht als Minnie dateert zelfs nog van dit jaar.

Maar het was niet haar enige beroemde rol. Taylors stem is bijvoorbeeld ook te horen in "The Simpsons", waar ze de dreumes Martin Prince, de tweeling Sherri en Terri en de Duitse uitwisselingsstudent Üter speelde.

In "Ducktales", de animatiereeks rond Dagobert Duck, gaf ze de stemmen aan Kwik, Kwek en Kwak (Huey, Dewey en Louie in het Engels) en Lizzy. Bij de "Flintstones" speelde ze Pebbles, en in "Muppet Babies" was ze Baby Gonzo.

Leuk detail: Taylor was lange tijd getrouwd met Wayne Allwine, die overleed in 2009. Allwine was jarenlang de stem van... Mickey Mouse.

Meest gelezen