Verbod op magneetvissen in Kapellen

Kapellen heeft een verbod op magneetvissen uitgevaardigd. Een dikke week geleden visten magneetvissers springtuigen uit de slotgracht van het Fort van Ertbrand en de anti-tankgracht en lieten die achteloos achter in de berm. "Een gevaarlijke situatie", aldus de burgemeester van Kapellen.

Aan de slotgracht van het Fort van Ertbrand en de anti-tankgracht aan de Heidestraat mag je vissen. Maar een dikke week geleden hebben magneetvissers er verschillende springtuigen opgevist en achteloos in de berm achtergelaten.

Vorige week moest Dovo een bom tot ontploffing brengen. "En dat is gevaarlijk",  zegt burgemeester Dirk Van Mechelen, "vandaar het verbod. We willen geen enkel risico op ontploffing hebben, want met magneetvissen kan je al snel voorwerpen van enkele kilo's opvissen. "

Kapellen zal zijn GAS-reglement aanpassen zodat magneetvissen strafbaar en beboetbaar wordt. Als het in het GAS-reglement komt zal het verbod ook in Stabroek van toepassing zijn, want Kapellen en Stabroek behoren tot dezelfde politiezone.

Het verbod zal op affiches uithangen en de politie gaat ook extra controleren in de buurt. 

Meest gelezen