Foto: Made in West-Vlaanderen

21-jarige verdrinkt in kanaal Bossuit-Kortrijk, waar zwemverbod geldt

Een 21-jarige man die met vrienden in het kanaal Bossuit-Kortrijk was gaan zwemmen, is vanavond zwaar in de problemen gekomen. Hij ging kopje onder en kwam niet meer boven. Duikers van de brandweer konden hem uit het water halen. Hij werd nog gereanimeerd, maar is later overleden.

De man van 21 jaar met familie in Kortrijk was met enkele vrienden gaan zwemmen in het kanaal Kortrijk-Bossuit. Toen hij kopje onder ging aan de Visserskaai en niet meer bovenkwam, alarmeerden zijn vrienden de hulpdiensten.

Duikers haalden hem uit het water en reanimeerden hem ter plaatse. Het slachtoffer werd nog overgebracht naar het AZ Groeninge in Kortrijk maar hij overleed later op de avond.

"We vermoeden dat hij in de problemen is gekomen door de stroming", vertelt Vincent Remy van het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk. "Daardoor kwam hij vermoedelijk vast te zitten in de beplanting."

Al sinds vorig jaar is het in Kortrijk verboden om te zwemmen in bevaarbare waterlopen zoals de Leie en het kanaal Bossuit-Kortrijk.

Meest gelezen