AFP or licensors

Amerikaanse tiener (16) kroont zich tot wereldkampioen in computerspel Fortnite en is nu 2,7 miljoen euro rijker

De Amerikaan Kyle Giersdorf, alias "Bugha", heeft in New York de solocompetitie van de wereldbeker Fortnite, een populair computerspel, gewonnen. Hij behaalde 59 punten. De 16-jarige tiener uit Pennsylvania is daarmee plotsklaps 2,69 miljoen euro rijker. Er speelde ook een Belg, Evan Depauw (15) alias DRG, mee. Hij moet het, met 14 punten, stellen met de 45e plaats.

AFP or licensors

Aan de finale van de solocompetitie namen 100 spelers deel. De top vier kleurde volledig Amerikaans. Naast Bugha mogen ook Psalm, Epikwhale en Kreo zich voortaan miljonair noemen. 

Aan die kwalificatierondes, die tien weken duurden, deden volgens Epic Games, de ontwikkelaar van het spel, 40 miljoen mensen mee. Het toernooi werd in een uitverkocht Arthur Ashe Stadium gespeeld. De totale prijzenpot was 30 miljoen euro. Online keken nog eens miljoenen mensen naar het toernooi.

Zaterdag werd al de duocompetitie van de wereldbeker Fortnite afgesloten. Die werd gewonnen door de 16-jarige Noor Emil Bergquist Pedersen, alias Nyhrox, en zijn Oostenrijkse speelpartner Thomas Arnould, alias Aqua. Onze landgenoot Howard Castiaux (23) - spelersnaam Noward - speelde samen met een Zwitserse partner en strandde op de 13e plaats.

Fortnite is een van de populairste games ooit. Het spel kwam in juli 2017 op de markt en dankt zijn succes onder meer aan het Battle Royale-spelconcept. Daar belanden de spelers met 100 op een eiland en moeten ze proberen om als enige tot het einde te overleven. Begin dit jaar bereikte het bedrijf Epic de drempel van 250 miljoen gamers.

AFP or licensors

Meest gelezen