Balloonmeeting in Eeklo valt (deels) in het water

Dit weekend werd de Meetjeslandse Balloonmeeting gehouden in Eeklo. Op zaterdag is er geen enkele ballon de lucht in kunnen gaan, op zondag wel een paar. Maar organisator Guy Bral was erop voorbereid: "we houden altijd rekening met slecht weer".

In Eeklo was er dit weekend de jaarlijkse balloonmeeting. Maar op de eerste dag is er geen enkele ballon de lucht in gegaan, daarvoor was het weer veel te slecht. De opkomst was ook heel laag.

Zondag was het beter weer, dus is er meer volk komen opdagen. Bovendien is het die dag wel gelukt om 's avonds enkele ballonnen te laten opstijgen. Dat betekende de redding voor de organisatie. "Vooral financieel", zegt organisator Guy Bral. "Al houden we voor onze financiën wel altijd rekening met de weersomstandigheden. We hebben altijd een budget voor bij goed weer, en een voor wanneer het slecht is."

Meer dan alleen luchtballonnen

Geen ballonvaarten dus op zaterdagavond en zondagochtend, maar het animatieprogramma ging wel door. Want de Balloonmeeting is meer dan alleen maar luchtballonnen. Er zijn ook optredens, van onder meer de Romeo's. "De ballonnen zijn natuurlijk wel de 'hoofdact', dus het is spijtig dat dat deels niet is doorgegaan. Zeker als je weet dat we er al van oktober aan hebben gewerkt." 

Het was de 34e editie van de Meetjeslandse Balloonmeeting en het was de zevende keer dat de ballonnen (deels) de lucht niet in konden.
 

kasto80

Meest gelezen