Arthur Mola

Bondgirl Monica Bellucci komt naar Filmfestival Oostende

De Italiaanse actrice Monica Bellucci komt de in Antwerpen gedraaide film “Spider in the web” voorstellen en krijgt een ster in de zeedijk van Oostende.

Op zaterdag 7 september is Monica Bellucci de ster van Oostende: ze is te gast op het Filmfestival, stelt haar nieuwe film “Spider in the web” voor en haar naam wordt vereeuwigd op de “Walk of fame” in de zeedijk van Oostende.

Spider in the web” van de Israëlische regisseur Eran Iklis speelt zich grotendeels in Vlaanderen af. Veel scènes zijn in Antwerpen opgenomen. Naast Monica Bellucci spelen onder meer sir Ben Kingsley (hoofdrol in “Gandhi”) mee en aan Vlaamse kant Filip Peeters, Hilde Van Mieghem en Luk Wyns. De thriller “Spider in the web” gaat over een spion van de Israëlische geheime dienst Mossad, die als laatste missie in België en Nederland terechtkomt. De Belgische Jacqueline de Goeij is coproducente van de film.

Monica Bellucci is fotomodel en actrice. Ze was de Bondgirl naast Daniel Craig in “Spectre”, de James Bond-film van Sam Mendes uit 2015. Daarvoor speelde ze onder meer in “L’appartement” (1996), in “Under suspicion” met Stephen Hopkins (2000) of in “The matrix reloaded” en “The matrix revolutions”, waar ze de rol van Persephone voor haar rekening nam. In “The passion of the Christ” van Mel Gibson was ze Maria Magdalena. Bellucci was ook te zien in “Le meraviglie” van Alice Rohrwacher, die de Grand Prix in de wacht sleepte op het filmfestival van Cannes in 2014.

Bekijk hier de trailer van "Spider in the web" (Griekse ondertitels):

Meest gelezen