Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Zeker 3 doden en 15 gewonden bij schietpartij op festival in Californië

Een schutter heeft het vuur geopend op een culinair zomerfestival in de stad Gilroy, in de Amerikaanse staat Californië. Daarbij zijn zeker 3 doden en 15 gewonden gevallen. Eén dader is doodgeschoten door de politie, maar die speurt nog naar een mogelijke medeplichtige.

De schietpartij begon rond 17.30 uur lokale tijd op het Gilroy Garlic Festival, een groot zomerfestival met eet- en drankstandjes, optredens en kookcompetities.

Een ooggetuige verklaarde aan de Amerikaanse zender NBC dat een kogel langs zijn hoofd scheerde en dat hij veel mensen zag weglopen. Volgens een andere getuige droeg de dader een kogelvrij vest en schoot hij in het wilde weg mensen neer.

De schutter is doodgeschoten door de politie. Die houdt nog rekening met de mogelijkheid van een tweede dader. De politie spreekt over zeker 3 doden en 15 gewonden, zonder de dader mee te tellen.

Het Gilroy Garlic Festival is een van de grootste foodfestivals in de Verenigde Staten. Het vindt jaarlijks plaats in het Christmas Hill Park in Gilroy, ten zuiden van San Francisco.

Bekijk hier de eerste beelden:

Videospeler inladen...

Meest gelezen