Kind en Gezin start onderzoek naar kinderdagverblijf in Tongeren

Enkele weken geleden is een peuter alleen uit een kinderdagverblijf in Tongeren weggelopen. De ouders hebben een klacht tegen de crèche ingediend, maar de uitbater heeft ook een klacht tegen de ouders ingediend. Kind en Gezin laat de zaak onderzoeken.

Aanleiding voor dit alles is een voorval van enkele weken geleden. Toen is een peuter weggelopen uit het kinderdagverblijf, ze kwam langs een drukke gewestweg terecht. Een man die met de auto voorbij reed, kon haar opvangen. De vader van het meisje heeft een klacht ingediend tegen het kinderdagverblijf wegens nalatigheid. Maar de uitbater van het kinderdagverblijf heeft op zijn beurt ook een klacht tegen de man ingediend.

"De crèche heeft een klacht ingediend tegen mij wegens bedreigingen, nadat ik aan de telefoon had gezegd dat ik mijn verhaal bij hen wilde halen", zegt de vader. De ouders willen bovendien dat het kinderdagverblijf dichtgaat. De uitbaters van het kinderdagverblijf waren onbereikbaar voor commentaar.

Kind en gezin start een onderzoek 

Kind en Gezin gaat de zorginspectie naar het kinderdagverblijf sturen om de zaak te onderzoeken. "We nemen de zaak ernstig", zegt woordvoerster Nele Wouters. "We zijn bezorgd om wat daar is kunnen gebeuren. We hebben aan de zorginspectie gevraagd om dat te onderzoeken en om te bekijken of er extra veiligheidsmaatregelen genomen kunnen worden." Op dit moment is het kinderdagverblijf wegens vakantie gesloten, het onderzoek zal dus pas kunnen gebeuren als het weer opengaat. 

Meest gelezen