Videospeler inladen...

Man duwt kind en moeder op het spoor net voor een trein in Duitsland: kind is overleden

In het belangrijkste treinstation van de Duitse stad Frankfurt heeft een man een moeder en haar kind op het spoor geduwd, net voor de aankomst van een ICE-hogesnelheidstrein. De moeder kon ontkomen, maar de jongen van acht jaar is gedood.

Het incident vond plaats iets voor tien uur vanochtend. Volgens getuigen heeft een man toen een vrouw en haar kind opzettelijk op de sporen geduwd net voor de aankomst van een ICE-hogesnelheidstrein. Het kind is overleden, maar de moeder kon net ontsnappen. Er zou ook een derde persoon op de sporen zijn geduwd, maar ook die kon zich redden.

De dader liep daarop weg uit het station, maar werd achtervolgd door omstaanders en kon wat verderop overmeesterd worden. Hij is intussen door de politie gearresteerd. Het zou geen bekende zijn van de slachtoffers, maar het is nog niet duidelijk wat zijn motieven waren. Volgens Duitse media gaat het om een man van 40 uit het Oost-Afrikaanse land Eritrea. 

De radicaal-rechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) heeft meteen gereageerd en eist opnieuw dat immigratie vanuit Afrika wordt stopgezet. Een tiental dagen geleden is elders in Duitsland een vrouw van 34 in gelijkaardige omstandigheden om het leven gekomen. Ook zij werd op de sporen geduwd door een man. Ook toen kenden dader en slachtoffer elkaar niet. De 28-jarige dader van die moord weigert intussen elke uitleg.

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen