Videospeler inladen...

Minstens 57 doden bij opstand in Braziliaanse gevangenis

Bij rellen in de gevangenis van Altamira, in de Noord-Braziliaanse staat Para, zijn minstens 57 gevangenen om het leven gekomen. 16 van hen zijn onthoofd. Dat heeft de lokale overheid meegedeeld. Volgens een woordvoerder van het gevangeniswezen vond er een gevecht tussen twee rivaliserende bendes plaats.

Leden van een bende zouden erin geslaagd zijn binnen te dringen in een andere sectie van de gevangenis, waar een andere bende de plak zwaait. Het geweld begon 's morgens vroeg en duurde tot net voor de middag. Zestien gedetineerden werden onthoofd, anderen stierven door verstikking omdat een deel van het gebouw in brand is gestoken.

Er werden ook twee bewakers gegijzeld, maar die zijn weer vrijgelaten.

In de overvolle Braziliaanse gevangenissen komt bloedig geweld wel vaker voor. In mei kostten rellen in een gevangenis in de deelstaat Amazonas nog aan 55 mensen het leven. Veel gevangenissen in Brazilië worden door bendes gecontroleerd.

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen