Videospeler inladen...

19-jarige man geeft zich aan bij politie nadat hij gisteren bijna agent omverreed in Koekelberg

In de Brusselse gemeente Koekelberg hebben agenten gisterenavond geschoten op een auto die ze aan het achtervolgen waren. De auto was aan een politiecontrole ontsnapt en had daarbij bijna een agent op de motor aangereden. Na het incident sloeg de bestuurder op de vlucht, maar vanmorgen heeft hij zichzelf aangegeven bij de politie.

Een motoragent van de politiezone Brussel West is maandagmiddag bijna omver gereden door een voertuig dat aan een politiecontrole wilde ontsnappen. Tijdens de achtervolging die daarop volgde , heeft de politie herhaaldelijk op het voertuig gevuurd. Dat meldt Sudpresse en het nieuws wordt bevestigd door de politie Brussel West.

"Motoragenten van onze zone wilden maandagnamiddag rond 17.00 uur een voertuig controleren in de Omer Lepreuxstraat in Koekelberg", zegt commissaris Johan Berckmans, woordvoerder van de zone Brussel West. "Onze agenten hebben de achtervolging ingezet en daarbij is meerdere keren op het vluchtvoertuig gevuurd."

De bestuurder liet zijn auto uiteindelijk achter aan het metrostation Ossegem in Sint-Jans-Molenbeek. Daar vluchtte hij een parkeergarage in en kon zo ontkomen aan de politie. Maar vanmorgen heeft hij zichzelf aangegeven bij de politie. Het gaat om een 19-jarige man, die bekend was bij de politie, onder meer voor drugs en verboden wapendracht. Hij wordt nu ondervraagd door de politie. Ook naar het schietincident wordt een onderzoek gevoerd.

Meest gelezen