Ruim 100 weesfietsen wachten op eigenaar na Gentse Feesten

Na de Gentse Feesten zijn ruim 100 fietsen achtergebleven op de tijdelijke fietsenstallingen in de binnenstad. De Fietsambassade heeft alle fietsen opgepikt en gestockeerd in een depot. Wie zijn fiets mist, kan die komen ophalen.

De Gentse Feesten zitten erop. En naast alle podia en bars, werden ook alle tijdelijke fietsenstallingen weggehaald. Maar in die stallingen zijn er heel wat fietsen blijven staan: "Heel veel mensen zijn hun fiets vergeten. We hebben op dertig locaties in de stad fietsenstallingen gezet, en op elke plek zijn er fietsen overgebleven", zegt Marjolein Dedeurwaerdere van de Fietsambassade. 

Drie maand tijd

De weesfietsen worden drie maand lang gestockeerd in het Fietsdepot, tot hun eigenaar ze komt ophalen tijdens de openingsuren. "Wie zijn of haar fiets komt ophalen, brengt best de sleutel van het fietsslot mee. Op die manier kan je bewijzen dat je de eigenaar bent. Het is ook handig om een foto van je fiets mee te nemen, dan kunnen we die sneller vinden tussen alle fietsen hier", besluit Dedeurwaerdere. 

Wil jij je fiets gaan ophalen? Het depot van de Fietsambassade staat in de Maaltebruggestraat 191. De openingsuren kan je op deze site vinden.

Meest gelezen