Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

17 doden na crash militair vliegtuig in Pakistan

In Pakistan zijn zeker 17 mensen omgekomen toen een militair vliegtuig neerstortte in een woonwijk. Het vliegtuig was bezig aan een opleidingsvlucht, toen er plots iets mis ging. 

Alle vijf de inzittenden van het legertoestel kwamen om, net als 12 burgers die in de woonwijk waren toen het vliegtuig er crashte. Verschillende gebouwen brandden dan ook volledig uit of raakten beschadigd. Volgens de militaire autoriteiten in Pakistan raakten ook nog eens 12 burgers gewond. Of zij er erg aan toe zijn, is nog niet duidelijk.

Hulpdiensten zijn nog steeds ter plaatse. Ze zoeken nog naar eventueel andere slachtoffers, of blussen nog het vuur dat door het ongeval ontstond. Wat de crash heeft veroorzaakt, is nog niet duidelijk. Er komt een onderzoek.

Het vliegtuig crashte in Rawalpindi, een stad vlak bij de Pakistaanse hoofdstad Islamabad.  

Meest gelezen