AFP

AB InBev mag drie jaar lang geen bier verkopen in New Delhi

De Belgische biergigant AB InBev mag voor drie jaar geen bier verkopen in de Indiase hoofdstad New Delhi. De door AB InBev overgenomen brouwer SAB Miller zou er gesjoemeld hebben om lokale taksen te ontduiken.

Het verbod volgt op een onderzoek dat drie jaar heeft geduurd. De conclusie luidde dat SAB Miller, dat in 2016 samenging met AB InBev, gekopieerde barcodes gebruikte op bierflesjes voor winkels in New Delhi, waardoor het minder belastingen moest betalen.

AB InBev ontkent de aantijgingen en kondigde al aan in beroep te zullen gaan. "Het gaat om een vermeende mismatch in de barcodestatus van twaalf individuele flessen die in één winkel in Delhi zouden zijn aangetroffen", zegt het bedrijf. "Nadat we de controle over de activiteiten van SAB Miller hadden overgenomen, hebben we onze relatie met de leverancier die het desbetreffende magazijn beheerde, stopgezet."

AB InBev is na United Breweries de grootste brouwer in India. Het bedrijf heeft er 17,5 procent van de markt in handen met zijn biermerken.

Meest gelezen