Amper 1 op de 10 horecazaken aan de kust is geschikt voor minder mobiele mensen

Maar een op de tien horecazaken aan de kust is goed ingericht om mensen te ontvangen die in een rolstoel zitten of een andere beperking hebben. Dat blijkt uit onderzoek van expertisecentrum Inter in opdracht van het West-Vlaams provinciebestuur en Toerisme Vlaanderen.

De provincie liet meteen ook een reeks brochures maken met een overzicht waar je wel vlot iets kan eten of drinken als rolstoelgebruiker. Elke kustgemeente kreeg een aparte brochure.

Zonder hindernissen

Schepen Stefanie Anseeuw van Koksijde is enthousiast. Sinds een ongeval met haar paard zit ze zelf in een rolstoel. "Toegankelijkheid is niet alleen belangrijk voor praktische zaken, maar ook voor het sociale leven van mensen met een beperking. We moeten er ons van bewust zijn dat mensen met een beperking nooit alles gaan kunnen. Maar het is wel belangrijk dat er zoveel moeite wordt gedaan om die mensen overal mee naartoe te kunnen nemen. Zowel in het aanleggen van straten en openbare gebouwen, maar ook dat zij vlotjes musea, restaurants en cafés kunnen bezoeken."

Toiletbrochures

De provincie liet ook brochures maken waarin je kan zien waar er aangepaste toiletten zijn. Die zijn er niet enkel voor de kust, maar ook voor de Westhoek en de belangrijkste West-Vlaamse steden: Brugge, Kortrijk en Roeselare.

Meest gelezen