Bio-eieren teruggeroepen wegens overschrijding dioxines

Het Voedselagentschap roept bio-eieren terug van het bedrijf E.K.E.. Tijdens een controle werd er een lichte overschrijding van de norm van dioxines en dioxineachtige PCB's vastgesteld in de eieren. Het product werd verdeeld via de winkels van Delhaize, Carrefour, Cora, Match, Intermarché en enkele groothandels. 

Het Voedselagentschap heeft de bio-eieren met referentie OBE7050 van het bedrijf E.KE. teruggeroepen. Het gaat onder meer om een verpakking van het merk Delhaize Bio, van 6 en 12 stuks met houdbaarheidsdatum 11 augustus die werden verkocht vanaf 19 juli 2019. Er zijn ook verpakkingen van de merken Cora, Match Nature Bio, verpakt in 10 of 6 stuks, en van Delfood en Bidfood Bio Eieren E.K.E. van 6 stuks met houdbaarheidsdatum 18 augustus 2019, die werden verkocht na 25 juli.

Bij Carrefour gaat het om de bio-eieren van 12 of 6 stuks met houdbaarheidsdata 12, 16 of 17 augustus, die verkocht werden na 20 juli. Ook voor het merk Intermarché Bio Moisson worden de bio-eieren van 12 of 6 stuks teruggeroepen met houdbaarheidsdata 14 of 16 augustus en die verkocht werden na 22 juli.

Voor Lambrechts Bio E.K.E. geldt dat voor de eieren van 6 stuks met houdbaarheidsdatum 14 augustus, die werden verkocht na 22 juli en voor The Effman Bio E.K.E. geldt dat voor het pak van 6 stuks met houdbaarheidsdatum 17 augustus, die werden verkocht vanaf 25 juli.

Het product werd verkocht via de winkels van Delhaize, Carrefour, Cora, Match en Intermarché en via de groothandels Delfood (Thuin), Bidfood (Montignies-sur-Sambre), Lambrechts (Tongeren) en The Eggman (Grimbergen). Het bedrijf E.K.E. vraagt zijn klanten het product niet te consumeren en terug te brengen naar het verkooppunt.

Meest gelezen