Chirojongeren uit Everberg worden ziek op kamp

Leden van chiro Flurk uit Everberg zijn vroeger naar huis gekomen van hun kamp in Voeren. 25 kinderen werden getroffen door een virus. Over welk virus het gaat, is nog niet duidelijk.

"Er is een 25-tal kinderen ziek geworden door een virus dat uitgebroken is", zegt Erwin Cools van Chiro nationaal. "In eerste instantie ging het om 15 kinderen, er is dan een plaatselijke dokter bijgekomen om te zien wat er aan de hand is. Nadien is dat virus zich verder gaan verspreiden en heeft de leiding van de Chiro in samenspraak met de ouders, beslist om het kamp 2 dagen eerder stop te zetten."

De kinderen hadden allemaal dezelfde symptomen als buikpijn, braken en diarree. "Op dit moment zijn de kinderen aan het herstellen en na enkele dagen zou iedereen terug op been moeten zijn", zegt Cools.

Gisteravond konden aan de lokalen van Everberg vergeten spulletjes opgehaald worden, die inderhaast op kamp achtergelaten werden.

Meest gelezen