"Dodentocht in Bornem is té populair" volgens fervente wandelaars

De Dodentocht in Bornem is zo populair dat doorgewinterde wandelaars niet altijd meer aan een ticket geraken, zeggen ze zelf. De Dodentocht heeft een limiet van 13.000 tickets. Die zijn altijd razendsnel de deur uit.

De Dodentocht vindt traditioneel iedere tweede vrijdag van augustus plaats. Vrijdag 9 augustus is het weer zover. Dan gaat de 50e editie van start. Een wandeltocht van 100 kilometer in en rond Bornem.

Maar doorgewinterde wandelaars kunnen niet altijd een ticket bemachtigen. Dat zegt Gerry Vilders uit Mortsel. Hij loopt de Dodentocht dit jaar zelfs twee keer mee met een 40-tal leden van zijn wandelclub Euraudax.

"95 procent van de deelnemers heeft praktisch nog nooit gewandeld. De échte wandelaars geraken er daarom niet altijd meer bij. Iedereen wil de Dodentocht doen, ook wegens de naam. 't Is de populairste wandeltocht van België, misschien wel van Europa. 't Wordt veel te druk eigenlijk".

De Dodentocht heeft een limiet van 13.000 tickets en die zijn altijd heel erg snel de deur uit.

Er is iets fout gelopen ... | VRT NWS: nieuws

Er is iets fout gelopen ...

Ga verder naar VRTNWS.

Meest gelezen