"Mijn kakje hoort in een vuilbakje": Bekkevoort zet stoepborden in tegen hondenpoep

De gemeente Bekkevoort wil de problematiek van de hondenpoep aanpakken. Om hondeneigenaars te sensibiliseren zet de gemeente speciale stoepborden in.

"Mijn kakje hoort in een vuilbakje", met die slogan hoopt de gemeente Bekkevoort de hondeneigenaars aan te sporen de hondenpoep in de vuilnisbak te gooien en niet zomaar in de berm of op de stoep te laten liggen. De duidelijke boodschap staat op verschillende stoepborden doorheen de gemeente die regelmatig van plaats zullen wisselen. Wie hondenpoep niet opruimt, riskeert immers een boete van maximaal 350 euro. 

Hondenpoepbuizen

Een volgende stap is het plaatsen van hondenpoepbuizen in de gemeente. Hierin kan je de hondenpoep deponeren tijdens een wandeling met je hond. De problematiek van de hondenpoep is één van de thema’s waaraan de gemeente wil werken in het kader van het coachingtraject Mooimakers.

Meest gelezen