Incident tussen jongeren KLJ en boer in Heuvelland

KLJ, de Katholieke Landelijke Jeugd, wil een klacht indienen tegen een landbouwer uit Westouter in Heuvelland. De boer werd woest omdat ze door zijn maïsveld liepen.

Vorige week was de jeugdbeweging van Zomergem op kamp in Westouter. Een groep van 15 kinderen tussen 12 en 16 jaar deed een trektocht dwars door de velden. Plots werden ze tegengehouden door een boer. Hij was woedend omdat ze in zijn maïsveld rondliepen.

Isaak Dieleman, nationaal voorzitter van KLJ: "Hij reageerde zeer agressief. Hij bedreigde hen en schoot met een jachtgeweer. Hij mikte niet bewust op hen, maar wel in hun richting." De kinderen waren volgens KLJ erg geschrokken en werden bijgestaan door slachtofferhulp om met de situatie om te gaan.

Onderzoek

De boer werd ondervraagd door de politie, maar niet aangehouden. Het parket van Ieper laat weten dat het sporenonderzoek volop bezig is. Ze gaan na wat er precies is gebeurd.

Meest gelezen