Medeoprichter Forum voor Democratie in Nederland wil eigen partij opstarten

In Nederland wil Henk Otten, de medeoprichter van Forum voor Democratie (FVD), een nieuwe politieke partij beginnen. Een naam voor de partij heeft hij nog niet.

Forum voor Democratie liet zondag weten de voormalige penningmeester van FVD uit de partij te hebben gezet. De partij van Thierry Baudet wilde dat hij zijn zetel in de Eerste Kamer in zou leveren, maar de senator liet weten dat niet te doen.

Otten zegt dat het conflict al lang speelt. "De problemen tussen mij en Baudet zijn begin dit jaar begonnen, in aanloop naar de verkiezingen voor de Provinciale Staten." Volgens Otten hebben diverse mensen aangeboden tussen de twee te bemiddelen. "Maar Baudet wilde niet. Hij was echt op ramkoers."

Het conflict tussen Otten en de partij liep vorige week verder op. FVD betichtte de voormalige penningmeester van "vermoedelijke fraude" met overheidssubsidies en deed hiervan melding bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. Toen werd al aangegeven dat Otten mogelijk uit de partij zou worden gezet.

Volgens Otten is er sprake van een afrekening met hem, omdat hij niet op één lijn zit met partijleider Thierry Baudet. Hij heeft laten weten aangifte te zullen doen wegens smaad, omdat officiële bronnen al aangaven dat er van fraude geen sprake is. Het FVD wilde geen commentaar geven.

Meest gelezen