Na café verdwijnt nu ook laatste bankautomaat in Baal

In Baal is er sinds kort geen bankautomaat meer. De twee laatste bankkantoren zijn verhuisd en de bewoners van Baal moeten nu naar Begijnendijk of Tremelo om cash geld af te halen. Recent sloot ook al het laatste café in Baal centrum.

Nu er geen cafés en bankautomaten meer zijn in Baal, lijkt het dorp wel leeg te lopen. Dat merken ook de handelaars van Baal, onder andere Ann Mertens van Bakkerij Mertens: "Mijn klanten zijn daar niet over te spreken. Ze vinden het niet goed dat er geen bankautomaat meer is. De verplaatsing die ze moeten maken om geld af te halen is niet oké. De jeugd heeft trouwens geen cash geld meer op zak, dus ik moet ze naar een bankautomaat kunnen sturen. Dat is nu niet mogelijk."

Carrefour of Delhaize

Een optie om geld af te halen, is bij de grootwarenhuizen. "De mensen van Baal zijn er zeker niet blij mee. We vragen nu allemaal cash geld in de Carrefour of in Delhaize. De handelaars spelen nu dus voor bank en zij voelen zich daar ook niet altijd goed bij. Zeker de kleine handelaars niet", vertelt een inwoonster van Baal. "Ik zou het op prijs stellen als er opnieuw een bankautomaat komt in Baal." 

Met computer leren betalen

Ook Robert vindt het een grote ramp: "Zeker voor de oude mensen. Die moeten naar Begijnendijk of Tremelo rijden, heel erg. Geen café meer, geen bank meer, Baal is zo dood als 'ne piet'. De jeugd kan met de computer betalen en met hun smartphone, maar niet elke 'oude mens' kan daar mee werken. Ik ben ondertussen aan het leren om met de computer te werken, want ik merk dat het nodig is." 

Meest gelezen