Onvoldoende aanwijzingen voor verkrachting door Neymar, zegt Braziliaanse politie

De Braziliaanse politie beschikt na onderzoek niet over voldoende aanwijzingen om stervoetballer Neymar te beschuldigen van de verkrachting van een jonge Braziliaanse vrouw. Dat heeft het parket van Sao Paulo gezegd. Neymar zelf heeft altijd ontkend dat hij de vrouw zou hebben aangerand.

Neymar, de topvoetballer van de Parijse club PSG, wordt er door de 26-jarige Najila Trindade, een Braziliaans model, van beschuldigd dat hij haar midden mei in een hotel in Parijs heeft aangerand. De vrouw zou via Instagram in contact gekomen zijn met de voetballer. Een assistent zou voor haar een vliegtuigticket naar Parijs geregeld hebben. Daar zou ze hebben ingecheckt in een hotel niet ver van de Arc de Triomphe. Volgens de vrouw kwam Neymar dronken aan bij haar hotelkamer. De voetballer zou agressief geworden zijn en haar gedwongen hebben tot seks.

De vrouw ging enkele dagen later terug naar Brazilië en deed daar aangifte. Ze was volgens de aangifte te aangeslagen en te bang om dat in een ander land te doen. Neymar zelf werd verhoord. Hij gaf toe dat hij seks had met de vrouw, maar volgens hem was dat met wederzijdse toestemming.

Het politieonderzoek, de eerste fase van de procedure, is nu afgelopen en de bevindingen zullen later vandaag worden overgemaakt aan het parket. Dat heeft vervolgens een tweetal weken de tijd om te beslissen of het de voetbalvedette al dan niet officieel in verdenking zal stellen, verklaarde een woordvoerder van het openbaar ministerie aan het Franse persagentschap AFP. Maar volgens de politie zijn er dus onvoldoende bewijzen tegen Neymar. 

Meest gelezen