Stier gestolen in Schoten

In de nacht van donderdag 25 op vrijdag 26 juli is een stier gestolen uit een wei aan de Borgeindstraat in Schoten. "Het gaat om een jong dier van een tamme soort die makkelijk mee te leiden is aan een touw", zegt de eigenaar.

Het dier stond nog maar een dag in de wei bij een twintigtal koeien. "Dat doet ons vermoeden dat de dader of daders mensen zijn die in de buurt wonen of geregeld langs de wei passeren", zegt de boer. Hij heeft maar weinig hoop om het dier nog levend terug te vinden. "De stier is meer dan waarschijnlijk gestolen om meteen te slachten. Want als hij ergens op een andere wei zou gezet worden, dan zou hij toch snel gevonden worden." 

Nochtans kan je niet zomaar met een stier naar een slachthuis trekken. "Degenen die hem mee hebben genomen, zullen dan ook wel iets van dieren kennen en zelf in de sector van de slachterij zitten." 

De gestolen stier is 2,5 jaar oud, helemaal donkerbruin of bijna zwart, weegt bijna een halve ton en heeft geen horens meer. Wie iets verdachts heeft gezien vorige week aan de Borgeindstraat in Schoten, kan dat melden aan de lokale politie in Schoten. Die zegt dat er voorlopig geen spoor is van de dader of daders.

Meest gelezen