Videospeler inladen...

Supporters OHL geven stadion schoonmaakbeurt naar aanleiding van eerste match

Voetbalclub Oud-Heverlee Leuven speelt dit weekend zijn eerste match van het nieuwe seizoen en dus moet het stadion proper gemaakt worden. Dat gebeurt vandaag en morgen, maar niet door een kuisploeg. Het zijn de supporters zelf die het stadion schoonmaken.

Voor de derde keer zullen de supporters het stadion schoonmaken. De voorzitter van de supportersclub Marc Van Eylen legt uit wat er allemaal moet gebeuren: "De 4 tribunes worden schoongemaakt. Dat betekent dus dat we de zitjes netjes in orde zullen brengen. De paden tussen de zitjes maken we ook schoon. Dat is een heel groot werk, maar ik verwacht wel dat er voldoende vrijwilligers zullen zijn." 

Nauwere band met de voetbalclub

Supporters die een stadion schoonmaken is vrij ongewoon, maar volgens Van Eylen zijn daar goede redenen voor: "Enerzijds willen we de band tussen de supporters en de voetbalclub nauwer maken. Anderzijds krijgen de supporters 50 euro per dag. Die vergoeding is dus ook mooi meegenomen voor hen." 

Zaterdag is er dan de eerste match van het seizoen in een proper stadion, OHL tegen Virton.

man houdt borstel vast in tribune OHL

Bekijk hieronder de reportage van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen