Vandaal die bomen omzaagde in Eeklo bij de lurven gevat: "Hij wou zijn kettingzaag testen"

In Eeklo is de dader opgepakt die begin juni een zestal bomen heeft omgezaagd met een kettingzaag. De politie kwam de man op het spoor nadat ze een filmpje van de daad hadden aangetroffen op een telefoon.

In de nacht van 5 op 6 juni heeft een onbekende man een aantal bomen omgezaagd in het centrum van Eeklo. De politie heeft de 39-jarige dader nu opgepakt en hij bekent de feiten.

Filmpjes van de misdaad

De politie deed in eerste instantie een beroep op de burgers en probeerde via camerabeelden de bomenzager te identificeren. De politie kwam de dader nu toevallig op het spoor in het kader van een ander onderzoek, dat zegt Marino Longeville: "Een van onze rechercheurs heeft in het kader van een drugsonderzoek een gsm uitgelezen en daar beelden op aangetroffen van de bomenzager. De dader had dus zijn eigen misdaad gefilmd en doorgestuurd naar een vriend. En het was de gsm van die vriend die wij in handen hadden gekregen in het kader van een ander onderzoek. We konden de man direct herkennen, want hij is geen onbekende bij ons." 

Een nieuwe kettingzaag

De man van 39, die woont in het centrum van Eeklo, heeft de daad onmiddellijk bekend. Een motief voor de daad had de bomenzager niet echt zegt Longeville: "De man zei dat hij zijn kettingzaag had laten slijpen en hij wou die eens testen. En vermits dat hij geen bomen staan heeft in zijn tuin had hij er niets beter op gevonden om dit te doen in het centrum van Eeklo."

Dure bomen

De dader zal toch een gepeperde rekening gepresenteerd krijgen voor zijn testritje zegt Longeville: "Ik denk inderdaad dat daar een vergoeding voor zal moeten komen, men kan dat berekenen aan de hand van de leeftijd, vorm en soort en ik heb me laten vertellen dat die kosten toch hoog kunnen oplopen. Er zit namelijk een dure eik bij en die plant je niet zomaar terug."

De politie te snel af met de elektrische fiets

De politie rukte die nacht onmiddellijk uit maar kwam steeds te laat om de bomenzager op te pakken. De man kon de politie steeds ontvluchten omdat hij zich met een fiets snel uit de voeten kon maken. Nu de dader opgepakt is, blijkt dat de man de politie zo snel kon ontvluchten omdat hij zich met een elektrische fiets verplaatste. Hij reed tijdens de achtervolging een straat met wegenwerken in en kon zo de combi van zich afschudden.

Omgezaagde boom Eeklo

kasto80

Meest gelezen