Videospeler inladen...

Vermiste vrouw na 6 dagen teruggevonden, gekneld in haar wagen en ernstig uitgedroogd

In de provincie Luik is een vermiste vrouw gisteravond na 6 dagen teruggevonden. Blijkbaar was ze met haar wagen in een sloot terechtgekomen en zat ze al die tijd vast. De vrouw werd met ernstige uitdrogingsverschijnselen overgebracht naar het ziekenhuis, maar is niet in levensgevaar. 

De 45-jarige Marie Bastide had sinds de nacht van vorige week dinsdag op woensdag niets meer van zich laten horen. Ze was het laatst gezien in een tankstation in Awans. De politie verspreidde daarop een opsporingsbericht.

Uiteindelijk werd de vrouw gisteravond teruggevonden in Saint-Georges-sur-Meuse. Ze was er met haar wagen in een sloot terechtgekomen en zat gekneld. Het parket gaat er op dit moment van uit dat de vrouw inderdaad 6 dagen lang heeft vastgezeten in haar wagen, dus ook tijdens de hete dagen van vorige week. Haar laatste gsm-signaal werd namelijk in de buurt van de vindplaats opgepikt.

De vrouw was nog bij bewustzijn, maar wel ernstig uitgedroogd. De hulpdiensten brachten haar naar het ziekenhuis waar ze werd geopereerd. "Ze heeft water gedronken van de zware regenval afgelopen weekend", vertelt haar zoon aan de RTBF. "Ik denk dat dat haar gered heeft."

Mevrouw Bastide is niet in levensgevaar, maar moet wel nog even in het ziekenhuis blijven voor verdere verzorging. De precieze omstandigheden van het ongeval zijn nog niet duidelijk.

Bekijk hieronder een interview met de partner van het slachtoffer:

Videospeler inladen...

Professor Patrick Mullie: "Je droomt op den duur gewoon van water, het wordt een obsessie"

Videospeler inladen...

Meest gelezen