Videospeler inladen...

Blijft Vlaams Belang in de running voor Vlaamse regeringsdeelname? "Geen indicatie dat N-VA gesprekken wil stopzetten"

Chris Janssens van Vlaams Belang heeft in "Terzake" bevestigd dat zijn partij een nieuwe uitnodiging heeft gekregen van formateur Bart De Wever (N-VA) voor een gesprek over de vorming van een Vlaamse regering. "Op dit moment is er geen enkele indicatie voor dat de N-VA de gesprekken wil  stopzetten. Dat zou een grote vergissing zijn", aldus Chris Janssens.

Vlaams Belang blijft na de verkiezingsoverwinning van de rechts-nationalistische partijen in Vlaanderen de vorming van een rechtse Vlaamse regering verdedigen. Vlaams Belang wil dat de gesprekken met formateur Bart De Wever (N-VA) uitmonden in de vorming van een rechtse regering.

Deze week is er een nieuw gesprek gepland met formateur De Wever, maar het is nog niet duidelijk of dat een inhoudelijk gesprek wordt of dat Vlaams Belang aan de kant wordt geschoven.

"Op dit moment is er geen enkele indicatie voor dat de N-VA de gesprekken wil stopzetten. Dat zou een grote vergissing zijn. Ten eerste heeft de formateur altijd gezegd, we gaan de wil van de kiezer respecteren. Ik wil niet geloven dat De Wever een toneeltje heeft opgevoerd de voorbije twee maanden voor zijn achterban om dan te zeggen, we gaan verder met de traditionele partijen, de verliezers van de verkiezingen. Ga dat maar eens uitleggen bij uw achterban", zegt Chris Janssens.

De onderhandelaar voor Vlaams Belang herhaalt in de studio dat er na de verkiezingsuitslag van 26 mei in Vlaanderen cruciale keuzes moeten worden gemaakt. "De enige echte verandering kan er alleen komen in een rechtse coalitie met N-VA en Vlaams Belang", aldus Janssens.

Bekijk het gesprek met Chris Janssens uit "Terzake" hier:

Videospeler inladen...

Bekijk de reportage uit "Terzake" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen