Volledig inhaalverbod voor vrachtwagens op de A12 tussen Ekeren en de Nederlandse grens

Er komt een volledig inhaalverbod voor vrachtwagens op de A12 tussen Ekeren en de Nederlandse grens. De polderdistricten Berendrecht, Zandvliet en Lillo hadden hierop onder meer aangedrongen bij Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA).

Het inhaalverbod geldt vanaf volgende week dinsdag, tussen 5 uur 's morgens en 20 uur 's avonds, de hele week lang dus ook in het weekend. Nu is er op sommige stukken maar een beperkt inhaalverbod. "Chauffeurs moeten nu niet meer twijfelen of ze mogen inhalen of niet. Het is nu voor het hele stuk hetzelfde", zegt Jef Schoenmaekers van Wegen en Verkeer.

"Het feit dat we kiezen voor het strengste inhaalverbod is natuurlijk ook een keuze voor veiligheid. Hiermee hebben we minder kans op ongevallen." Volgende week, in de nacht van maandag op dinsdag, wordt de signalisatie aangepast. Het inhaalverbod gaat dan in op dinsdagmorgen.

Meest gelezen