Videospeler inladen...

CEO Ryanair O'Leary: "Er zullen de komende weken 900 banen worden geschrapt"  

De Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair zal de komende weken 900 personeelsleden ontslaan. Tegen de zomer volgend jaar staan er nog eens 600 banen op de tocht. Dat heeft Ryanairbaas Michael O'Leary bekendgemaakt in een interne videoboodschap aan het personeel. Het gaat dus in totaal over 1.500 banen.

O'Leary zegt dat er banen sneuvelen omdat de financiële resultaten van de maatschappij onder druk staan. Dat komt door de hoge brandstofkosten, de hevige concurrentiestrijd, de hogere lonen voor piloten en de problemen met de Boeing 737-MAX-toestellen, die wereldwijd aan de grond worden gehouden.

Het was CEO Michael O'Leary zelf die het banenverlies aankondigde in een interne videoboodschap aan het personeel: "We hebben op dit moment 500 piloten en 400 cabineleden te veel", aldus O'Leary. De maatschappij probeert het aantal gedwongen ontslagen te beperken.

We hebben op dit moment 500 piloten en 400 cabineleden te veel

Michael O'Leary, CEO Ryanair

Tegen eind augustus beslist de lagekostenmaatschappij op welke vliegbasissen ze niet meer zal vliegen en dan zullen ook de eerste ontslagen vallen. Ook in september, oktober en na Kerstmis volgen er ontslagrondes.

Vandaag raakte trouwens ook bekend dat O'Leary een nieuw contract van 5 jaar als CEO van Ryanair ondertekend heeft, zijn loon wordt gehalveerd tot 500.000 euro per jaar en ook zijn jaarlijkse bonus kent een plafond van 500.000 euro. 

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen