Videospeler inladen...

460 druggebruikers en 61 dealers betrapt tijdens voorbije editie Tomorrowland

Op het dancefestival Tomorrowland zijn voorbije editie 460 festivalgangers betrapt die drugs voor eigen gebruik bij zich hadden. Dat blijkt uit cijfers van het Antwerps parket.  Er werden 61 dealers betrapt waarvan er zes werden gearresteerd en voor de onderzoeksrechter geleid. 

De 460 festivalgangers die betrapt werden met drugs kregen meteen een boete. Deze bedroeg 75 euro voor softdrugs en 150 euro voor harddrugs. Ook hun toegangsbandje werd doorgeknipt en de personen moesten onmiddellijk het festivalterrein verlaten. 

Van de 61 dealers die betrapt werden, kregen 55 een dagvaarding om te verschijnen op een van de themazittingen in oktober, november en december. Zes dealers, waaronder de Nederlandse actrice Imanuelle Grives, werden gearresteerd en voor de onderzoeksrechter geleid. Opvallend: het eerste weekend waren de Nederlanders goed vertegenwoordigd onder de dealers, terwijl er het voorbije weekend meer Britten waren die drugs dealden. Van de 61 dealers hebben er vijf de Belgische nationaliteit. 

Op het festival werden ook aanzienlijke hoeveelheden drugs in beslag genomen.  Zo werden er in totaal 2510 xtc-pillen, bijna een halve kilo cocaïne en bijna een kilo MDMA afgenomen van festivalgangers. Er was amper cannabis aanwezig op het festival. De politie heeft daarvan 25 gram in beslag kunnen nemen. 

Diefstal

Het eerste weekend werden er 239 aangiftes gedaan van gestolen gsm's. Tijdens het tweede weekend was er een opmerkelijke daling van 'amper' 61 aangiftes. 

9 gauwdieven liepen op de weide tegen de lamp. Zes van hen zijn intussen aangehouden door de onderzoeksrechter. 

Vorige edities

Het parket van Antwerpen laat weten dat er geen stijging is van drugsfeiten op het festival. In 2018 werden er ongeveer evenveel druggebruikers en dealers betrapt.  Bij de diefstallen is er wel een grote daling ten opzichte van vorig jaar. Toen waren er nog 456 aangiftes. 

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen